Шумівки та Ополоники

Шумівка – це кухонне приладдя у вигляді пласкої ложки з отворами, для зливу рідини. Виготовлена частіше за все з металу або пластику. Найчастіше використовується для збирання піни у процесі варіння або для витягання продуктів з рідини.
Ополоник – це кухонне приладдя у вигляді ковша або великої (об’ємом від 50 мілілітрів) розливної ложки з довгою ручкою. Використовується для розливання супів, компотів, молока та іншої їжі з посуду для приготування (каструлі) у посуд для вживання їжі (тарілки, чашки, піалки).
Ополоники та шумівки поділяють за об’ємом, діаметром і формою черпала, довжиною ручки, матеріалами виготовлення. Ці параметри визначають призначення кухонного приладу.
Стандартний об’єм ополоника – 250 мл. Але строгих норм немає, тому є варіанти як з меншим так і більшим об’ємом (до 350 мл). Столові моделі відрізняються гарним дизайном та зручністю.
За формою черпало буває круглим та овальним. Вибір матеріалів широкий:
- нержавіюча сталь;
- латунь;
- дерево;
- різні пластики;
- кераміка;
- скло.
Вибираючи кухонний ополоник або шумівку, враховуйте, з чого він виготовлений, форму черпала, довжину та зручність ручки.