Комбайни кухонні

Топ Продаж
Комбайн кухонний, універсальний HendiChef IPC, 22791.00 грн
221761
0

26 056.00 грн

Показано з 1 по 1 із 1 (всього 1 сторінок)

Комбайни кухонні
Кухонний комбайн – це спеціалізована, багатофункціональна, електро-механічна техніка, призначена для обробки різних продуктів. Він поєднує в собі функції: блендера, м’ясорубки, міксера, тертки, шатківниці і багато чого іншого.

Основними компонентами кухонного комбайна є моторний блок, робоча чаша і насадки.

Мотор — відповідає за обертання насадок. Найчастіше кухонний комбайн дозволяє регулювати швидкість обертання.

Робоча чаша — найчастіше виготовляється з прозорої пластмаси або скла, іноді з металу.

Орієнтовні показники потужності кухонних комбайнів:

  • побутові – 300-800 Вт;
  • професійні – від 1500 Вт та більше.

Щоб правильно вибрати кухонний комбайн за потужністю, слід враховувати об'єм чаші, виходячи із співвідношення 200 Вт. Так, для чаші 2 л потрібна потужність від 300-400 Вт, для 3 л – не менше 700 Вт.

В залежності від об’єму чаші можна оцінити кількість продуктів, які пристрій буде здатен обробити за один робочий цикл. 

  • до 1 л – для приготування дрібних порцій;
  • 1.5-1.7 л – для 3-х осіб, стандартний варіант;
  • 2 л – для великої кількості людей.

Важливо: реальний об’єм чаші буде завжди меншим за номінальний, який вказаний у характеристиках комбайна. Також варто пам'ятати, що в одну чашу міститься різна кількість сухих та рідких продуктів. Наприклад, чаша об’ємом 1,5 л підійде для переробки 1,5 л рідини або 2 кг сухого продукту, а також приготування 750 г тіста.

Кухонний комбайн може включати кілька модулів:

  • Блендер – змішує рідини та подрібнює продукти в однорідну масу. За допомогою блендера готують коктейлі, дитяче харчування, рідке тісто, фруктові та овочеві пюре.
  • Соковижималка – може бути двох видів: для цитрусових та універсальна.
  • Соковитискач для цитрусових – дає можливість отримати цитрусові соки (апельсиновий, грейпфрутовий та інші).
  • Відцентровий соковитискач (центрифужний, універсальний) – вичавлює сік із фруктів, ягід, овочів. Не використовується для обробки цитрусових. На відміну від соковитискачів, виконаних в окремому корпусі, подібні моделі не розраховані на роботу з великими обсягами фруктів, ягід, овочів. Мінусом є і менша ефективність: 50% соку проти 85% (звичайні соковитискачі).
  • М'ясорубка – для приготування фаршу.
  • Млинка – для помелу невеликих обсягів круп, кави та спецій.

Важливо! Кожен кухонний комбайн може включати різну кількість насадок в залежності від функцій передбачених виробником.

Обираючи кухонний комбайн враховуйте Ваші особисті потреби для яких ви будете його використовувати, та враховуйте інформацію описану вище.