Фритюрниці
-80x80.jpg)
Фритюрниця - це електричний побутовий прилад, який використовують для приготування різноманітних кулінарних виробів у фритюрі. Це необхідна річ, без якої важко уявити будь-який заклад громадського харчування.
Фритюрниця призначена для смаження продуктів харчування, напівфабрикатів у фритюрі (повне занурення продуктів в олію). Крім картоплі фрі, у фритюрниці можна приготувати пиріжки, котлети, пончики, сосиски та ін. Усі приготовані таким чином продукти набувають ні з чим незрівнянну хрустку скоринку, якої неможливо добитися за допомогою традиційного смаження на сковороді.
Види фритюрниць:
- В залежності від підключень фритюрниці поділяють на газові та електричні.
- Від типу розміщення на підлогові та настільні.
- Від модельного ряду на 1 та 2 ємності.
У багатьох моделях передбачені «холодні зони», що дозволять використовувати фритюр протягом тривалішого часу. Сучасні фритюрниці обладнані термозахисним ручками, таймером, цифровим дисплеєм. Терморегулятор дозволить регулювати температуру фритюру в діапазоні від 60 до 200°С. Термостат, вбудований в апарат, захищає олію від перегріву. Всі елементи, які в процесі роботи контактують з продуктами або олією, виготовлені з харчової нержавіючої сталі.
Перед тип як обрати модель, зверніть увагу на такі показники:
- Корпус не перегрівається під час роботи;
- Повинен бути регулятор, який захищає від перегріву і загоряння жиру;
- Наявність фільтра бажано, щоб не дозволити запаху поширюватися приміщенням;
- Найбільш важливий показник - потужність: чим вона вища, тим швидше нагрівається пристрій, середній показник для моделі з однією ванною - близько 2,5 кВт (до 8 літрів об’єм);
- Розміри ємності вибирають, виходячи з потреб закладу.