Апарат шокової заморозки Rauder SRS ATT03 на 3 рівня призначений для дуже швидкої заморозки різноманітних продуктів всередині шафи, для запобігання розмноження небажаних мікроорганізмів. Шафа здатний як охолоджувати, так і заморожувати продукцію. Зовнішні та внутрішні стінки і двері виконані з високоякісної нержавіючої сталі і заповнені теплоізоляційним матеріалом, направляючі виконані з нержавіючої сталі. Відсутність окису на стінках і закруглені внутрішні кути агрегату дозволяють легко очищати машину від залишків їжі і дезінфікувати її. Висока швидкість і рівномірність заморозки забезпечуються вентиляторами, які передають охолоджене повітря від випарника в камеру.
Відповідно до норм Євросоюзу, апарат шокової заморозки має два режими охолодження і заморозки:
1. м'який, який призначений для легкої випічки, зелені і різних ніжних продуктів. При даному способі охолодження температура не опускається нижче 0 ° С, що виключає ймовірність поверхневої заморозки. При м'якому заморожуванні кристали льоду формуються тільки всередині продукту, що вкрай важливо для рослинної їжі і продукції з хрусткою скоринкою.
2. інтенсивний режим найбільш придатний для продуктів великого розміру, яким при охолодженні не страшна поверхнева заморозка. Цей метод ідеально підходить для заморожування великих партій продукції на тривалий термін.
Практично у всіх моделях шаф передбачена установка термометра-щупа, який дозволяє контролювати температуру всередині продукту, що вкрай важливо при заморожуванні продукції великих розмірів.